افیلیت مارکتینگ را می توان به عنوان پرفورمنس مارکتینگ نیز جایگزین کرد، اما عکس آن امکان پذیر نیست، چرا که پرفورمنس مارکتینگ در واقع زیرمجموعه ای از افیلیت مارکتینگ است. افیلیت مارکتینگ در واقع شامل اینفلوئنسر مارکتینگ، بازاریابی ایمیل، بازاریابی جستجو و هر نوع بازاریابی دیگری که در آن یک طرف افزایش میزان فروش (یا یک نتیجه دلخواه) را در ازای دریافت کمیسیون برای طرف دیگری فراهم می سازد.
افیلیت مارکتینگ موضوعی است که قبل از پرفورمنس مارکتینگ نیز وجود داشته است و امروزه نیز از آن استفاده می شود. البته که در گذر زمان و طی سالهای اخیر از آن برای نشان دادن تصویر بزرگتری از بازاریابی های عمل گرا و غیرسنتی استفاده می شود، بازاریابی هایی مانند استفاده از اینفلوئنسرهای شبکه های اجتماعی، تبلیغ کنندگان بومی، برنامه نویسان اپلیکیشن های موبایل، پارتنرهای بهینه سازی جستجوهای جغرافیایی، بازاریابان ایمیلی و غیره.
افیلیت مارکتینگ همانطور که از نامش پیداست، برندهای وابسته و بازاریابی محصولات است که امروزه به شیوه های خلاقانه و عمل گرایانه تبدیل شده است که به عنوان یکی از نیروهای اصلی برای افزایش میزان فروش، جذب کردن مشتریان جدید، گسترش بازار، هدفگیری طبقه بندی شده مشتریان و کمپین های افزایش نرخ بازگشت سرمایه محسوب می شود.
پرفورمنس مارکتینگ که شامل بخش های سنتی تر بازاریابی وابسته است در طول زمان به عنوان روشی برای افزایش فروش از طریق سایت های کمیسیون بگیر و کوپنی شناخته می شده است، اگرچه طی سالهای اخیر روش های استفاده از آن خیلی پیشرفت کرده است.
نوشتن یک مقاله در مورد یک محصول یا کمپانی که می تواند از طریق کانال های محتوایی مختلف به اشتراک گذاشته شود، مانند بلاگ های شخصی، یا نشان دادن بررسی محصول یا لایف استایلی با استفاده از محصول در شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام یا یوتیوب مثال هایی از تغییرات بوجود آمده در پرفورمنس مارکتینگ از بازاریابی وابسته هستند.
پیشرفت های امروزه تکنولوژی به اپلیکیشن های مختلف این اجازه را می دهد که محصولات دیگری را از طریق اپلیکیشن های دیگر به خریداران پیشنهاد دهند و برای هر کدام از آن تراکنش ها کمیسیون دریافت کنند. ابزارهای بهینه سازی مکالمات، اینفلوئنسرهایی با لیست مخاطبین پرشمار و یا حتی پلاگین هایی که می توانند تجربه خرید کاملاً شخصی سازی شده ای را در اختیار مشتریان قرار دهند همگی مثال هایی از پیشرفت پرفورمنس مارکتینگ در طی سال های اخیر هستند چرا که فقط زمانی از میزبان پول دریافت می کنند که تراکنش انجام پذیرد.

این متد جدید بازاریابی که بر اساس داده هایی که از دستگاه های مختلف دریافت می شود هم آنلاین و هم آفلاین، و همچنین در تمامی کانال های بازاریابی دنیای جدیدی از بازاریابی با ارزش های جدید را پیش روی شما قرار می دهد که هیچ برند، تبلیغ کننده و تاجری نمی تواند در جای دیگری به آن دست پیدا کند.
بودجه های بازاریابی ممکن است در مواقعی دچار محدودیت های خاصی شوند و اینجاست که بازاریابی داخلی باید با کمبود بودجه مقابله کند و در همین نقطه با بازاریابی وابسته می توان خلا بودجه را به راحتی جبران کرد و میزان دسترسی به مخاطب، تعامل و مکالمات و نرخ تبدیل را بهبود بخشید به طوری که حتی شاید نتایج حاصل شده بسیار بهتر از چیزی باشند که برند با تبلیغ به دنبال رسیدن به آنها می بود.
پرفورمنس مارکتینگ به صاحبان برندها کمک می کند تا آگاهی از برند و محصولات خود را بدون هیچ هزینه اضافی افزایش دهند در حالی که می توانند نتایجی مانند بالا رفتن میزان تعامل، بالا رفتن میزان نرخ تبدیل، بالا رفتن نرخ حجم سبد خرید و بالا رفتن همکاری با دیگر برندها را حاصل کنند که در نهایت به افزایش چشمگیر فروش، وفاداری به برند و نرخ بازگشت مشتری ختم می شود.
همانطور که شاید به نظر شما هم آمده باشد، تا به اینجا پرفورمنس مارکتینگ و افیلیت مارکتینگ به نظر خیلی شبیه به هم می آیند، اما برای پیشروی در هر کدام روش های متفاوتی وجود دارد و باید بدانید که امروزه پرفورمنس مارکتینگ کمی بیشتر از افیلیت مارکتینگ به درد شما می خورد.
اما به صورت خلاصه در نهایت هر دو مورد به گرفتن کمیسیون توسط فرد وابسته و یا پارتنر بازاریابی وابسته شما در صورت حاصل شدن نتایج ختم می شوند.