انواع افیلیت مارکتینگ از نظر محتوا و پلتفرم به 5 دسته تقسیم می شود:
- شبکه های اجتماعی
استفاده از شبکه های اجتماعی نظیر اینستاگرام، فیسبوک، یوتبوب و مواردی نظیر این شبکه ها در دسترس ترین پلتفرم ها برای اجرای افیلیت مارکتینگ است. بازاریاب ها با استفاده از این پلتفرمها و تولید محتوای جذاب در آن ها کاربران را به سمت خرید هدایت کرده و کمیسیون دریافت می کنند.
- سایت های تخفیف
مردم همیشه از تخفیف استقبال می کنند. یعنی در شرایط یکسان کاربران به دنبال سایت هایی می گردند که محصول مورد نظرشان را با تخفیف بفروشد. در این میان سایت هایی مثل نت برگ و یا تخفیفان که معروف ترین سایت ها در زمینه ی تخفیف های گروهی هستند، با شرکت های مختلفی از همین طریق همکاری می کنند.
- ایمیل مارکتینگ
ایمیل مارکتینگ روش دیگری برای جذب مخاطب و افزایش فروش است. در این روش با دریافت ایمیل تعداد زیادی از افراد به هر طریقی می توانید آنها را نسبت به آخرین محصولات آگاه کنید. نحوه ی دریافت این ایمیل می تواند از طریق اشتراک آنها در خبرنامه ی سایت و یا هر روش دیگری صورت بگیرد.
- بلاگری و ولاگری
بازاریاب هایی که برای شرکت در افیلیت مارکتینگ از این روش استفاده می کنند، در پلتفرمهای مورد نظرشان محتواهایی در قالب متن و ویدئو در نقد و بررسی یک محصول ایجاد می کنند. برندها با ارتباط گیری با بلاگری که در زمینه ی محصول آنها فعالیت می کند، می توانند محصولشان را در آن پلتفرم به مخاطبان هدف خود معرفی میکنند. بعلاوه در چنین فضاهایی افرادی که پیش از این از محصولی استفاده کردند نیز نظراتشان را با دیگران در میان می گذارند.
- وبمستری و دیجیتال مارکتری
در این روش افراد با راه اندازی سایت هایی قوی و پرترافیک بنر محصولات برندها را در سایت خود قرار می دهند و از فروش محصولات و خدمات پورسانت دریافت می کنند. در این روش الزامی برای همخوانی محصول و زمینه ی کاری سایت وجود ندارد. بازاریاب باید با استفاده از روش های بهینه سازی جایگاه خود را ارتقا دهد.
ترکیب سه روش اول و پنج روش دوم در اجرای افیلیت مارکتینگ می تواند بازاریاب ها را به درآمدهای بالا برساند. برای هر روش می توان مثال های داخلی و خارجی بسیاری آورد. در بند بعدی می خواهیم معروف ترین افیلیت های ایران را بررسی کنیم.
منبع: نشانت