افیلیت مارکتینک در کنار مزایایش معایبی هم دارد. این معایب بیشتر از اینکه متوجه مفاهیم این شیوه ی بازاریابی باشند به روابط بین فروشنده و کسب و کار برمی گردند. برای مثال:
- ممکن است برخی کسب و کارها برای افزایش فروش ناشی از افیلیت مارکتینگ، متحمل هزینه های بیشتر مالیاتی یا مواردی نظیر انبارداری شوند.
- فروشنده ها برای اینکه فروش بیشتری داشته باشند ممکن است در دادن اطلاعات محصول به خریداران، عمدا یا سهوا اغراق کرده و یا اشتباه کنند. این اطلاعات اشتباه یا وعده های دروغین ممکن است برای برند گران تمام شود. چرا که خریدار در نهایت برند را می شناسد. در صورتیکه وعده های داده شده در هنگام خرید محقق نشود، برند با سیلی از خریداران شاکی مواجه می شود که عملا تقصیری در نارضایتی آنها نداشته است.
- به هر فروشنده در افیلیت مارکتینک یک لینک منحصر بفرد داده می شود تا از آن طریق کسب و کار بتواند میزان فروش هر نفر را بسنجد. اگر صاحب کار فرد درستکاری نباشد می تواند لینک مربوط به یک فروشنده را از کار بیندازد بدون اینکه به او اطلاع دهد. در این صورت محصول به فروش رفته و سود به کسب و کار می رسد اما از آنجایی که لینک مخدوش بوده، به فروشنده کمیسیونی تعلق نمی گیرد.
- کسب و کارها ممکن است برای جذب فروشندگان بیشتر وعده ی کمیسیون های بیشتر بدهند. این روند ممکن است چند هفته هم ادامه داشته باشد. بعد از آن کسب و کار ناگهان تصمیم می گیرد که کمیسیونی کمتر از مقدار تعیین شده بپردازد و این یعنی فروشندگان ناراضی پشت سر بگذارد.
- ممکن است لینک هایی که به فروشندگان داده می شود به دست افراد هکر و یا سودجو بیفتد. یعنی با تغییر مسیر لینک ها به روش های به خصوص تمامی کمیسیون های یک فروشنده را از آن خود کنند.
- در افیلیت مارکتینگ تبلیغات اشتباه، سواستفاده از نام یا لوگوی برند کسب و کار و مسائلی از این قبیل می تواند به نام برند آسیب های جبران ناپذیر وارد کند.
علیرغم معایبی که برای افیلیت مارکتینگ نام بردیم ، هنوز این روش بازاریابی یکی از بهترین روش هایی است برای رشد کسب و کارها در فضای آنلاین که وجود دارد. تمامی این معایب با کمی دقت، رعایت نکات امنیتی در فضای مجازی و با اشتن اطلاعات کافی در مورد نحوه ی محاسبه ی کمیسیون توسط کسب و کار مورد نظر می توانند به راحتی از مزایای افیلیت مارکتینگ بهره مند شوند.
منبع: نشانت