افیلیت مارکتینگ را از جنبه های مختلف بررسی کردیم. حال باید ببینیم چگونه می توانیم به یک سیستم مبتنی بر افیلیت مارکتینگ وارد شویم. برای اینکار چند گام ساده پیش روی ماست به شرحی که در ادامه به آن می پردازیم. گام های زیر را دنبال کنید:
- یک پلتفرم برای شروع کار انتخاب کنید
- زمینه ی کاری مورد نظرتان را انتخاب کنید
- یک پروژه افیلیت مارکتینگ برای شروع انتخاب کنید
- تولید محتوای بی نظیر را جدی بگیرید
- کاربران را به سمت لینک افیلیت خود هدایت کنید
- از ترافیک ایجاد شده بر روی لینک افیلیت خود لذت ببرید
- این کلیک ها را به پول تبدیل کنید و بفروشید
در ادامه این مراحل را گام به گام بررسی می کنیم:
گام 1: یک پلتفرم برای شروع کار انتخاب کنید
افیلیت مارکتینگ می تواند بر روی هر پلتفرمی انجام شود: اینستاگرام، یوتیوب و فیسبوک مثال هایی از این پلتفرم ها هستند. اگر قصد دارید در این حوزه ورود کنید بهتر است شروع به ساختن یک سری مخاطب و افزایش فروش از طریق لینک های افیلیت شروع به کار کنید. راه اندازی یک وبلاگ و یک سایت پرترافیک تقریبا بدون پرداخت هیچ هزینه ای امکان پذیر است. امروزه در سراسر اینترنت آموزش های رایگان فراوانی برای این موضوع وجود دارد. بعد از بالا آمدن سایت نوبت به پرداخت آن می رسد. حال باید سعی کنید که سایت شما در رده های بالای موتور جستجو قرار بگیرد تا بتوانید از ترافیک موجود در اینترنت برای سایت خود استفاده کنید. اگر نهایتا به یک سایت پر ترافیک برسید نوبت به کسب در آمد از طریق لینک های افیلیت مارکتینگ می رسد. شما می توانید بنرهای هر کسب و کاری که قصد همکاری با آنها را دارید در وبسایت خود قرار دهید. از آنجا که سایت شما روزانه محل گذر افراد زیادی است، درآمد شما از طریق کلیک بر روی این لینک ها تا خرید محصولاتی که معرفی کرده اید حاصل می شود. همین موضوع برای پلتفرم یوتیوب هم مطرح است. شما با تولید محتوای جذاب ویدئویی برای یوتیوب و بهبود آنها بر اساس اصول سئو می توانید با لینک های افیلیت که در بطن آن قرار می دهید کسب درآمد کنید. لینک های افیلیت قرار گرفته در بایو اینستاگرام افراد نیز از همین روند پیروی می کند:

یعنی شما در ادامه ی تولید محتوای غنی و جذاب به تعداد زیادی فالور دست پیدا می کنید. این ترافیک می تواند به لینک افیلیت شما هدایت شوند و روند کسب درآمد از افیلیت مارکتینگ آغاز شود.پس در نهایت پلتفرم انتخابی شما می تواند یوتیوب، اینستاگرام، فیسبوک ، وبسایت و یا هر شبکه ی اجتماعی دیگری باشد.
گام 2: زمینه ی کاری خود را انتخاب کنید
اگر بخواهیم روراست باشیم اگر همین امروز قصد راه اندازی یک وبلاگ را داشته باشید، با هزاران و بلکه میلیون ها رقیب مواجه می شوید. بر اساس آمار و ارقام تعداد بلاگر ها در سال 2020 فقط در آمریکا از مرز 31 میلیون نفر گذشته است. در این حجم فزاینده شما نباید تمرکز خود را از دست بدهید. زمینه ای را برای کسب در آمد از طریق افیلیت مارکتینگ انتخاب کنید و بر یک بخش خاصش تمرکز کنید. مثلا حوزه ی “لباس” بسیار گسترده است و اگر بخواهید در این زمینه ورود کنید با رقبای زیادی مواجه می شوید. کار عاقلانه برای شما این است که یک حوزه ی تخصصی تر مثلا “لباس مجلسی” را انتخاب کنید. اینکار باعث می شود تا با تمرکز بیشتر بتوانید مخاطب های مشخص تری را جذب کنید. این مخاطبان به شما کمک می کنند تا درهر پلتفرمی که هستید به رده های بالای آن برسید. در این حالت کیفیت بر کمیت پیشی می گیرد.
نکته ی مهمتر دیگر این است که این زمینه ی منتخب باید زمینه ی مورد علاقه ی خودتان هم باشد. بسیاری از سایت هایی که به قصد افیلیت مارکتینگ راه اندازی می شوند بعد از مدتی به دلیل نداشتن تمرکز از بین می روند. اگر موضوعی که انتخاب می کنید موضوعی باشد که به آن علاقه دارید، پس تولید محتوا برای آن ساده تر خواهد بود. همین موضوع باعث موفقیت شما می شود. چه بهتر که این موضوع موردعلاقه موضوعی باشد که در آن تخصص هم دارید. البته اگر چنین موضوعی پیدا نمی کنید نگران نباشید. شما می توانید از متخصصین تولید محتوا کمک بگیرید تا در یک زمینه ی خاص برای شما محتوا تولید کنند. یعنی تولید محتوا را برون سپاری کنید و خودتان به سایر کارهای فروش و بازاریابی به طریق افیلیت بپردازید.
گام 3: یک پروژه ی افیلیت مارکتینگ برای شروع انتخاب کنید
در مجموع سه نوع پروژه ی افیلیت برای انتخاب کردن وجود دارد:
- پروژه هایی با پرداخت بالا در حجم کم
در برخی زمینه های افیلیت مارکتینگ حجم فروش کم اما پرداخت بالاست. برای مثال شرکت هایی وجود دارند که در ازای ارسال تعداد مشخصی از مشتریان به صورت ماهانه کمیسیون بالایی به شما می پردازند. در این زمینه کار شما قانع کردن مشتریان بلقوه و تحویل یک crm قابل قبول به کسب و کار مورد نظر است. برای درک بیشتر این مورد همچنین می توانید کالاها و یا خدمات لوکس را در نظر بگیرید.
- پروژه هایی با پرداخت کم در حجم بالا
این مورد بیشتر برای کالاها و خدمات روزمره کاربرد دارد. کالاهایی که مصرف روزانه دارند هم به تعداد بالایی خریداری می شوند و هم مبلغ پایینی دارند. کمیسیون فروشنده به ازای هر کالا نیز مبلغ کمتری نسبت به مورد قبل است که این موضوع با حجم فروش جبران می شود.
- پروژه هایی با پرداخت بالا در حجم بالا
این مورد برای کالاها و خدمات پرمصرف با هزینه های نسبتا بالا است. در این مورد می توانید به خدماتی مانند بیمه فکر کنید. خدمات بیمه همیشه خریدار دارد و به ازای آن هزینه های بالا پرداخت می شود. بعلاوه مردم در صورت رضایت سالیان سال به یک شرکت بیمه همکاری می کنند.
در اینجا یک سوال مهم ممکن است مطرح شود و آن اینکه کدام یک از سه نوع پروژه ای که گفته شد برای ما مناسب ترین است؟ این موضوع ارتباط مستقیمی به زمینه ی کاری شما و سطح تخصصتان بستگی دارد. پلتفرم منتخب شما و زمینه ی کاریتان باید پتانسیل ارائه ی خدمات در هر سطح را داشته باشد.
گام 4: تولید محتوای عالی را جدی بگیرید
قلب تپنده ی موفقیت در فضاهای آنلاین تولید محتوای جذاب و کاربردی است. شما در نهایت در هر پلتفرم در هر زمینه ی کاری به مخاطبینی نیاز دارید که به صحبت های شما گوش کنند. تنها یک راه برای جلب توجه آنها وجود دارد و آن تولید محتوایی است که برایشان جذاب و کاربردی و متناسب با پلتفرمی باشد که در آن حضور دارند. محتوای شما باید یک مشکل از مشکلات کاربران را حل کند و یا در مراحل بالاتر بتواند تجربه ی خوبی در ذهن آنها باقی بگذارد. این کار ساده نیست اما اگر موفقیت آمیز باشد برای شما سوددهی بالایی دارد. پس در نوشتن توضیحاتی در مورد محصولات یا خدمات به تجربه ای که از آن حاصل می شود اشاره کنید. بعلاوه مردم دوست دارند تجربه ی مشابهی با دیگران داشته باشند پس محتواهایی که نشان دهنده ی رضایت مشتریان قبلی شما باشد در جذب کاربران جدید تاثیر بسزایی دارد.
گام 5: کاربران را به سمت لینک افیلیت خود هدایت کنید
پلتفرمتان را انتخاب کردید، زمینه ی کاریتان مشخص است و تولید محتوای عالی هم انجام دادید. حال باید کسانی باشند که آن محتوا را ببینند. شما می خواهید در ادامه این ترافیک را به سمتی ببرید که بر روی لینک افیلیت شما کلیک کنند تا محصولی بخرند و کسب درآمد اتفاق بیفتد. برای این اتفاق سه استراتژی عمده پیش روی شما قرار دارد:
- اول: خرید ترافیک
در این روش شما با پرداخت هزینه به ازای هر کلیک که به آن PPC می گویند، در ازای پرداخت مبلغی، ترافیک می خرید. این ترافیک از لحظه ای که آن را خریداری کنید به سمت پلتفرم شما هدایت می شود. برای کسانی که در بحث تبلیغات وارد می شوند اینکه در ابتدا پولی خرج کنند تا در آینده سودهای بیشتری ببیند بسیار طبیعی است. در این حالت به محضی که پرداخت برای ترافیک را قطع کنید، ترافیک نیز قطع می شود. اگر در ابتدای راه بازاریابی به روش افیلیت مارکتینگ هستید و هنوز بودجه ی چندانی برای تبلیغات به این روش ندارید فعلا روش های دیگر را امتحان کنید.
- دوم: بهینه سازی موتور جستجو
بهینه سازی موتور جستجو search engine optimization که به آن سئو یا seo گفته می شود روشی است برای بهینه سازی صفحات وبسایت ها تا در موتور جستجوی گوگل جایگاه مناسبی کسب کنند. برای درک این موضوع به یاد بیاورید که شما در هر جستجو در گوگل اغلب اوقات به سه نتیجه ی اول نگاه می کنید. کمتر اتفاق می افتد که به صفحات بعدی گوگل مراجعه کنیم. از همین رو می توانید حدس بزنید که میزان ترافیک نتایج اول گوگل نسبت به باقی نتایج چگونه است. اگر بتوانید در کلمه های کلیدی مد نظر و مرتبط با کارتان این جایگاه را در گوگل کسب کنید ترافیک همیشگی و البته مفیدی به وبسایتتان هدایت می شود. در سطح ابتدایی سئو این کار ها را انجام می دهد:
- فهمیدن اینکه مخاطبان هدف شما چه می خواهند و برای چه موضوعاتی سرچ می کنند. این مرحله به پیدا کردن کلمات کلیدی اختصاص دارد.
- تولید محتوا پیرامون آن کلمات (پست برای وبلاگ، ویدئو برای یوتیوب یا اینفوگرافیک برای اینستاگرام و مواردی نظیر آن)
- لینک سازی و انجام تکنیک های سئو برای بهینه سازی صفحات و محتواهایی که تولید شده است.
- سوم: درست کردن لیست ایمیل
لیست ایمیل به شما کمک می کند که همواره با خوانندگانتان در ارتباط باشید. با استفاده از ایمیل می توانید در مورد محتواهای جدید به مخاطب ها اطلاع بدهید. با اینکار آنها همواره به یاد برند شما می افتند و به سایت شما برمی گردند. در خلال این ایمیل ها می توانید پروموشن های محصولاتی که در پروژه ی افیلیت مارکتینگ دارید را نیز انجام دهید. برای ساخت یک لیست ایمیل شما باید در بدو ورود یک کاربر به وبسایتتان، به طریقی او را متقاعد کنید که آدرس ایمیلش را وارد کند. این کار می تواند با ارائه ی یک کتاب رایگان، یک ویدئوی هیجان انگیز ، یک جایزه و به هر طریقی که تصور می کنید مناسب است انجام شود.
گام 6: از کلیک ها بر روی لینک افیلیت خود لذت ببرید
اینکه همه ی پنج گام قبلی را به خوبی انجام داده اید هیچ تضمینی نمی کند که کاربران بر روی لینک افیلیت شما کلیک کنند. چند موضوع مهم دیگر هستند که باید به آنها دقت کنید:
- محلی که لینک را قرار می دهید
اگر لینک افیلیت مارکتیگ شما در انتهای متن یا کپشن هایتان قرار بگیرد، می توانید حدس بزنید که گذر افراد کمی به آن می افتد و تعداد کمتری بر روی آن کلیک می کنند. اگر لینک را به وفور در لابلای متن جا دهید، متن شما غیرحرفه ای و اسپم به نظر می رسد. در هر صورت بر اساس نوشته ی خود باید بهترین جا را برای قرار دادن لینک افیلیت مارکتینگ خود انتخاب کنید.
- نحوه ی معرفی لینک
مثلا تصور کنید که می خواهید به کاربران بگویید که سه لباس جدید به کالکشن پاییزه ی شما اضافه شده است یک راه این کار استفاده از لینک خرید این محصولات به این شکل است: امروز سه محصول جدید به کالکشن پاییزه ی ما اضافه شد. این کار علاوه بر اینکه ظاهر نوشته ی شما را مخدوش می کند ظاهری غیرحرفه ای و اسپم به نظر می رسد. روش زیر بهتر است:
امروز ما سه محصول جدید به کالکشن پاییزی خود اضافه کردیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این محصولات می توانید به صفحه ی معرفی محصولات یعنی: محصول یک، محصول دو و محصول سه مراجعه کنید.
- روشی که برای نمایش لینک انتخاب کرده اید
استفاده از دکمه هایی با طراحی جذاب به رنگ هایی که توجه کاربر را به خود جلب کند می تواند کاربران را به سمت لینک افیلیت شما هدایت کند.این کار بعضا بسیار بیشتر از یک نوشته با رنگ متفاوت کاربر را ترغیب می کند که بر روی لینک کلیک کند.
گام 7: کلیک ها را به پول تبدیل کنید
در افیلیت مارکتینگ دو نوع تبدیل داریم:
- یکی تبدیل کلیک کاربر به ورود به صفحه ی فروش محصول است. این مورد تا حدود زیادی در کنترل شماست. شما با استفاده از تمامی گام هایی که پیش از این بررسی کردیم می توانید کاربر را ترغیب کنید که به صفحه ی فروش محصول هدایت شود. توضیحات محصول را بخواند و اطلاعات بیشتری در مورد آن کسب کند.
- دومین تبدیل زمانی است که کلیک کاربر به خرید او منجر می شود. این مورد از کنترل شما خارج است. کاربر خرید خود را نجام می دهد و فروشنده ی اصلی محصول میزان فروش را چک می کند. نرخ تبدیل در این مرحله محاسبه می شود و کمیسیون شما بر آن اساس به شما داده می شود.
در این مرحله شما باید برند، محصول، زمینه و پلتفرمی را انتخاب کنید که در انتهای این گام ها سود بیشتری نصیب شما شده باشد. بعلاوه همانطور که در بندهای قبلی به آن اشاره کردیم حضور در سیستمی که از بابت محاسبات مالی شفاف و دقیق باشد بسیار مهم است. یعنی اگر شما در نهایت بعد از تلاش فراوان نتوانید به آنچه واقعا مستحق آن هستید برسید تلاش های شما بیهوده خواهد بود. برای رفع این مشکل در ابتدای شروع همکاری با یک برند در مورد نحوه ی محاسبه ی سود و زیان صحبت کنید.
منبع: نشانت